Потужний удар по Сирії: Франція висунула серйозні загрози Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Потужний удар по Сирії: Франція висунула серйозні загрози Росії

Потужний удар по Сирії: Франція висунула серйозні загрози Росії
Джерело:  Reuters

Влада Франції заявила про готовність завдати удару по Сирії, якщо Росія і армія Асада використують в провінції Ідліб хімічну зброю. Про це заявив глава Генштабу збройних сил Франції генерал Франсуа Лекуантр, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами генерала, французькі війська розгорнуті і готові в будь-який момент почати атаку по цілям в Сирії. Він попередив сирійського главу Башара Асада і підтримуючу його російську владу, що Франція вдарить по сирійській армії, якщо буде використано хімзброю.

"Ми готові нанести удари, якщо буде застосовано хімічну зброю. Вони можуть проводитися на національному рівні, але в наших інтересах зробити це з якомога більшою кількістю партнерів", - заявив Лекуантр.

Раніше про рішучу відповідь США на можливу хіматаку в Сирії з боку урядових військ і РФ заявляв американський глава Дональд Трамп. Він закликав Москву не допустити катастрофічної помилки в сирійському Ідлібі, де в результаті нерозважливих дій можуть загинути тисячі людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Кремлі виступили з важливою заявою щодо Сирії. Там заявили, що російські військові продовжать операцію в Ідлібі, визнавши, що вже перша атака по сирійській провінції була проведена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?