Петиція на підтримку Сенцова на сайті Білого дому зібрала 100 тисяч підписів
Категорія
Україна
Дата публікації

Петиція на підтримку Сенцова на сайті Білого дому зібрала 100 тисяч підписів

Петиція на підтримку Сенцова на сайті Білого дому зібрала 100 тисяч підписів
Джерело:  online.ua

Петиція на підтримку незаконно ув'язненого в РФ Олега Сенцова, розміщена на сайті Білого дому, зібрала необхідні 100 тисяч підписів. Під петицією підписалися уже понад 100 тисяч осіб, передає ONLINE.UA.

У петиції зазначається: "Кримський режисер Олег Сенцов отримав 20 років у російській в'язниці за безпідставними обвинуваченнями в тероризмі, оскільки він виступав проти російської анексії Криму. Майже три місяці тому він почав голодування, вимагаючи звільнення не для себе, а для всіх 64 українських політичних в'язнів у Росії. Неминуча смерть Олега швидко наближається через бездіяльність, адже його стан критичний. Європейський парламент вже закликав Володимира Путіна негайно звільнити Олега Сенцова та інших. Тепер настав час для Америки висловитися. Ми наполегливо закликаємо наш уряд зайняти тверду позицію з цього питання і використовувати всі важелі, щоб вимагати негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політичних в'язнів у Росії".

Нагадаємо, що необхідну кількість підписів потрібно було зібрати до 8 вересня, інакше вона була б знята з сайту Білого дому. Тепер Білий дім повинен відреагувати на заяву.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  українські дипломати просять Федеральну службу виконання покарань  Росії дозволити консулу України відвідати ув’язненого Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?