НБУ підвищив облікову ставку - відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ підвищив облікову ставку - відома причина

НБУ підвищив облікову ставку - відома причина
Джерело:  online.ua

Національний банк прийняв рішення підняти облікову ставку на 0,5 відсоткових пункти до 18%. Представники регулятора пояснили, що це було зроблено з метою уникнення багатьох ризиків, що можуть виникнути в майбутньому, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НБУ.

"Правління Національного банку прийняло рішення підвищити облікову ставку до 18% річних з 7 вересня 2018 року. Незважаючи на впевнене зниження інфляції з початку року, реалізація ряду ризиків може в подальшому перешкодити цій тенденції", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, в НБУ стверджують, що проведення більш жорсткої монетарної політики дозволить нівелювати вплив цих ризиків і повернути інфляцію в рамки цільового діапазону в кінці 2019 року і досягти середньострокової мети 5% в 2020 році.

"Правління НБУ бачить зростання ймовірності реалізації певних ризиків і вважає за необхідне посилити жорсткість монетарних умов шляхом підвищення облікової ставки", - повідомляє прес-служба.

Підвищення облікової ставки на 0,5 п.п., на думку правління, є достатнім для зниження інфляції до цільового діапазону в терміни, передбачені прогнозом.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український уряд затвердив прогноз економічного і соціального розвитку країни, в якому прописані три сценарії розвитку економіки України в 2018-2020 роках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?