Осіннє рівнодення і зорепад Таурід: найяскравіші астрономічні явища в вересні 2018 року
Категорія
Технології
Дата публікації

Осіннє рівнодення і зорепад Таурід: найяскравіші астрономічні явища в вересні 2018 року

Осіннє рівнодення і зорепад Таурід: найяскравіші астрономічні явища в вересні 2018 року
Джерело:  online.ua

У вересні 2018 року земляни зможуть спостерігати відразу кілька яскравих астрономічних явищ. Очікується поява на небосхилі чарівного повного Місяця і початок зорепаду Таурід, повідомляє ONLINE.UA.

З 7 вересня стартує зорепад Таурід, який буде тривати майже два місяці. Цей метеорний потік часто володіє низькою інтенсивністю, але його метеори дуже яскраві і великі, тому чітко видні на нічному осінньому небі. Спостерігати за зорепадом Таурід зможуть жителі і Північної, і Південної півкулі.

10 вересня 2018 року комета-родоначальниця зорепаду Драконіди зблизиться з Сонцем і Землею. За прогнозами експертів, до нашої пленети комета наблизиться на максимально близьку відстань в 58,6 млн км, а до світила - на 151,5 млн км. Спостерігати наближення комети 21P/Джакобини-Ціннера можна буде за допомогою бінокля або будь-якого телескопа, так як вона чітко видна в межі видимості неозброєним оком.

13 вересня відбудеться не менш яскраве астрономічне явище - Місяць на мінімальну відстань наблизиться до блискучого Юпітеру. Зближення супутника Землі з газовим гігантом можна буде спостерігати на південному заході небосхилу - после 17:00 обидва небесних об'єкта опустяться нижче горизонту.

17 вересня можна буде спостерігати восковий Місяць. Супутник Землі перетвориться під час зближення з Сатурном.

Вранці 23 вересня, близько 4:54 за київським часом, на Землі настане осіннє рівнодення. У цей день Сонце підніметься зі східного боку і зайде на західну, що відбувається всього два рази в рік - навесні і восени. Через два дні, 25 вересня, земляни зможуть спостерігати "урожайний" повний Місяць.

Раніше ONLINE.UA публікував трансляцію зорепаду Персеїди 2018, пік якого припав в ніч з 12 на 13 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?