ЗМІ дізналися, за що Росія намагалася вбити Скрипаля
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ дізналися, за що Росія намагалася вбити Скрипаля

ЗМІ дізналися, за що Росія намагалася вбити Скрипаля
Джерело:  online.ua

Колишній російський шпигун Сергій Скрипаль, якого отруїли у Великій Британії, в останні роки співпрацював з розвідкою Іспанії. Варто зазначити, що саме влада цієї країни перебуває в постійній боротьбі з російськими організованими злочинними групами, передає ONLINE.UA з посиланням на  The New York Times.

Джерела видання розповідають, що замість того, щоб жити ізольованим життям у відставці, Скрипаль продовжував надавати інформацію розвідникам в Чехії і Естонії. І, як з'ясовується, в Іспанії.

"Будучи полковником російської розвідки, в середині 1990-х років Скрипаль працював в Мадриді під прикриттям в якості військового аташе в російському посольстві. Згідно з російськими судовими документами він був завербований британською розвідкою як шпигун. Це спричинило ланцюг глобальних подій: його арешт в Росії в 2004 році, звільнення за обміном шпигунами зі Сполученими Штатами в 2010 році і його переселення в Англію в тому ж році", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що в останні роки Скрипаль їздив в Іспанію на кілька зустрічей з офіцерами розвідувальної служби країни, хоча зміст і точний час цих зустрічей засекречено.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  27 серпня були введені нові санкції США проти Росії.  Їх запустили в рамках справи про отруєння Сергія Скрипаля в британському Солсбері, на якого, за даними слідства, з боку Росії була здійснена хімічна атака нервово-паралітичною речовиною "Новачок".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?