В Польщі зі скандалом затримали агента РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

В Польщі зі скандалом затримали агента РФ

В Польщі зі скандалом затримали агента РФ
Джерело:  online.ua

В Польщі заарештували колишнього співробітника Міністерства економіки країни за звинуваченням у співпраці з військовою розвідкою Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на WNP.

За попередніми даними. він передавав російським спецслужбам інформацію про плани польського уряду щодо газопроводу "Північний потік-2" та про важливі для Польщі інвестиційні проекти.

"У рамках шпигунської діяльності обвинувачений передавав інформацію, якою володів завдяки своїй роботі в одному з департаментів Міністерства економіки. Після організаційних змін працював у Міністерстві енергії", - сказано в повідомленні.

Трохи пізніше речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин розповів, що Марек В. у межах своїх чиновницьких обов’язків працював над стратегічними для польської енергетичної інфраструктури проектами та здобуттям фінансування ЄС на потреби диверсифікації постачання газу з Росії.

Варто зазначити, що нещодавно прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що реалізація проекту газопроводу "Північний потік-2" може призвести до дестабілізації Європи та загострення агресивної політики Росії стосовно України. Він також додав, що влада країни не хоче бачити російські війська на польсько-українському кордоні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з авадити будівництву "Північного потоку-2" можуть зміни до газової директиви ЄС, обговорення яких зараз ведеться у Євросоюзі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?