Будуть катастрофи та трагедії: Ердоган зробив резонансну заяву на саміті з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Будуть катастрофи та трагедії: Ердоган зробив резонансну заяву на саміті з Путіним

Будуть катастрофи та трагедії: Ердоган зробив резонансну заяву на саміті з Путіним
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган заявив, що провінція Ідліб не повинна бути "віддана на милість" президенту Сирії Башару Асаду. Про це політик повідомив в ході саміту РФ, Ірану і Туреччини в Тегерані, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

 Ердоган наголосив, що "будь-який напад (на Ідліб - ред. ) призведе до катастрофи, вбивств і великої людської трагедії". Він також додав, що Ідліб вважається важливим фактором не тільки для майбутнього Сирії, але також для забезпечення безпеки його народу.

 "Не хочемо, щоб Ідліб перетворився на криваве озеро, і в якості ваших друзів хочемо, щоб ви також підтримали ці зусилля... Ми зробимо все можливе, щоб ліквідувати всі небезпеки і всі загрози для військової бази в Хмеймімі і для Алеппо. У цьому плані я вважаю, що ми можемо видалити ті елементи, які турбують наших російських друзів і становлять загрозу Хмейміму та Алеппо, в більш далекі місця", - сказав Ердоган.

Після цієї заяви турецький президент запропонував також включити в Тегеранську декларацію заклик до терористів в Ідлібі скласти зброю.

"Я згоден з президентом Ердоганом, я підтримую", - відповів Путін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада РФ заявила США про готовність завдати ударів по районах Сирії, де знаходяться американські військові. Попередження від російської сторони надійшло вдруге за тиждень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?