Екс-радника Трампа посадили до в'язниці за брехню про втручання Росії у вибори США
Категорія
Світ
Дата публікації

Екс-радника Трампа посадили до в'язниці за брехню про втручання Росії у вибори США

Екс-радника Трампа посадили до в'язниці за брехню про втручання Росії у вибори США
Джерело:  BBC

Колишнього радника американського глави Дональда Трампа Джорджа Пападопулоса засудили до тюремного ув'язнення за неправдиві свідчення ФБР в рамках розслідування російського втручання у вибори США. Його заарештували на 14 діб, а також призначили річне перебування під наглядом, 200 годин громадських робіт і штраф в розмірі 9,5 тисяч доларів.

Про рішення окружного суду у Вашингтоні повідомляє ВВС, передає ONLINE.UA.

Повідомляється, що екс-радник Трампа збрехав на допитах в ФБР про свої контакти з людьми, що мають зв'язки з російською владою. Він зізнався в цьому спецпрокурорам тільки тоді, коли слідчі пред'явили йому незаперечні докази цих контактів, включаючи електронні та текстові повідомлення.

У жовтні 2017 року Джордж Пападопулос визнав, що збрехав агентам ФБР про російське втручання у вибори США. На засіданні суду вона назвав себе патріотично налаштованим американцем, який допустив помилку, збрехавши ФБР. Родичі Пападопулоса вважають вирок суду справедливим. Мати засудженого заявила, що рада цьому рішенню, зазначивши, що у її сина у в'язниці буде час подумати над тим, що відбувається.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні викрили підготовку Росії до втручання у вибори президента 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?