Україні загрожує дефолт: Гройсман назвав ризики невиконання умов МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україні загрожує дефолт: Гройсман назвав ризики невиконання умов МВФ

Україні загрожує дефолт: Гройсман назвав ризики невиконання умов МВФ
Джерело:  online.ua

Якщо Україна відмовиться виконувати умови МВФ, в числі яких підвищення цін на газ для населення, то опиниться на межі дефолту.

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє ONLINE.UA.

Український прем'єр підкреслив, що в даний час економіка України зростає, але країна має величезний борг, який самостійно не зможе виплатити. Для того, щоб виконати всі боргові зобов'язання, Україні потрібно виходити на зовнішні ринки і співпрацювати з МВФ.

Гройсман додав, що раніше меморандум з кредиторами підписувала колишня влада, але вона не виконувалиа взятих на себе зобов'язань, тому довіра до України була підірвана. За словами прем'єра України, на даний момент питання з МВФ щодо умов кредитування вирішується, а остаточний результат буде оголошено через два тижні.

Слід зазначити, що раніше в МВФ заявили про виконання Україною зобов'язань перед фондом, в результаті чого співпрацю з чотирирічної програми розширеного фінансування обсягом 17,5 млрд доларів було відновлено після річної перерви. Головними реформами, які вимагали провести в Україні західні кредитори, була пенсінная реформа, призначення глави НБУ, запуск Антикорупційного суду і коригування тарифів на газ для населення.

На сьогоднішній день останньою невиконаною умовою МВФ є підвищення цін на газ для населення. Гройсман заявив, що Україна готова до цього кроку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр-міністр України Володимир Грйосман заявив про неминучість підвищення тарифів на газ для населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?