Ердоган і Путін не домовилися про перемир'я в Сирії
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган і Путін не домовилися про перемир'я в Сирії

Ердоган і Путін не домовилися про перемир'я в Сирії
Джерело:  BBC

У Тегерані відбувся тристоронній саміт щодо ситуації в Сирії, в якому прийняли участь президент Росії Володимир Путін, турецький лідер Реджеп Ердоган і глава Ірану Хасан Рухані. На переговорах Ердоган закликав Путіна оголосити перемир'я в сирійському Ідлібі, але російський президент відмовився, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Президент Туреччини на зустрічі з Путіним і Рухані заявив, що не хоче допустити кровопролиття в сирійському Ідлібі. Він вважає, що будь-яка атака в цій провінції призведе до катастрофи.

Але Путін і Рухані не підтримали пропозицію про перемир'я в Сирії. Вони вважають, що Башар Асад має повне право взяти під свій контроль всю територію країни, підкресливши, що продовжать "вибивати" терористів в Ідлібі.

За даними джерела, зустріч президентів Росії, Туреччини та Ірану була останнім шансом запобігти великомасштабному кровопролиттю в Ідлібі. За підрахунками, там знаходяться близько 2,9 млн осіб, серед яких мільйон дітей.

Слід зазначити, що раніше в російських МЗС заявляли, що Росія продовжить свою боротьбу з терористами в Сирії.

"Терористів вбивали, вбиваємо і будемо вбивати ... І неважливо, мова йде про Алеппо, Ідліб або інших точках Сирії. У Сирію повинен повернутися мир", - заявляла офіційний представник російського дипвідомства Марія Захарова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Франція висунула гучні погрози Росії, пообіцявши нанести потужний удар по Сирії, якщо російські війська, підтримуючі сирійську армію Асада, застосують в Ідлібі хімічну зброю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?