Українки є скрізь: ще одна міністерка з Канади визнала своє українське коріння
Категорія
Світ
Дата публікації

Українки є скрізь: ще одна міністерка з Канади визнала своє українське коріння

Українки є скрізь: ще одна міністерка з Канади визнала своє українське коріння
Джерело:  Укрінформ

Міністерка науки і спорту Канади Кірсті Данкан має українське коріння. Її предки століття тому переїхали з України в Канаду.

Про це повідомила сама Данкан під час урочистої церемонії відкриття українського Генконсульства в канадському Едмонтоні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Канадська чиновниця зазначила, що її сім'я приїхала в Канаду на початку XX століття. Вона оселилася на заході країни. Кірсті Данкан зізналася, що з часом члени її сім'ї, що мігрували в Канаду, втратили контакт з родичами в Україні. За її словами, в ті часи так траплялося часто.

"Коли мігранти прибували до Канади, то часто втрачали зв'язок з родиною, рідше писали листи", - пояснила Данкан.

Міністерка підкреслила, що день відкриття Генконсульства України в Едмонтоні є для неї дуже емоційним і важливим історичним днем. Данкан переконана, що відкриття даного відомства тільки посилить міцну дружбу між Канадою і Україною.

Нагадаємо, Кірсті Данкан стала не першою українкою в канадському уряді. Українське походження також має очільниця міністерства закордонних справ Канади Христя Фріланд. Всього в парламенті Канади є більш десяти депутатів з українським корінням.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Канада виділить мільйони доларів на військову допомогу Україні для боротьби з агресією Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?