У Великій Британії мають намір конфіскувати активи десятків друзів Путіна: названі імена
Категорія
Політика
Дата публікації

У Великій Британії мають намір конфіскувати активи десятків друзів Путіна: названі імена

У Великій Британії мають намір конфіскувати активи десятків друзів Путіна: названі імена
Джерело:  online.ua

Британська влада готує рішення про конфіскацію та замороження активів десятків російських олігархів. Обмежувальні заходи будуть прийняті відносно тих друзів Путіна, які не підтвердили законність свого майна, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Daily Mail.

Нові британські санкції можуть торкнутися Олега Дерипаску, Андрія Якуніна, Романа Абрамовича, Ігоря Шувалова, Ельсіна Хайрова і інших олігархів з оточення російського глави.

"У найближчі місяці Національне агентство по боротьбі зі злочинністю може вжити заходів щодо більш ніж 100 іноземців за запитами щодо майна непоясненого походження. Більшість з них, треба розуміти, росіяни", - йдеться в матеріалі джерела.

Відзначається, що якщо друзі Путіна не зможуть довести в суді законність фінансування придбаної нерухомості та інших активів у Великій Британії, то вони будуть конфісковані і заморожені. Британський генпрокурор анонсував, що найближчим часом буде видано велику кількість подібних судових запитів.

Крім перевірки законності фінансування активів, британська влада почала перевірку видачі всіх віз Tier 1, які дозволяють жити в Великій Британії іноземцям, що інвестують не менше 2 млн фунтів стерлінгів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант заявив, що ЄС вже домовився про режим санкцій за застосування хімічної зброї. Дипломат підкреслив, що тепер Британія тиснутиме на партнерів, щоб цей режим як можна швидше ввести в дію у відношенні Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?