Хімічна катастрофа в Криму: окупанти прийняли несподіване рішення по заводу "Титан"
Категорія
Події
Дата публікації

Хімічна катастрофа в Криму: окупанти прийняли несподіване рішення по заводу "Титан"

Хімічна катастрофа в Криму: окупанти прийняли несподіване рішення по заводу "Титан"
Джерело:  online.ua

Окупаційна "влада" Криму ухвалила рішення зупинити завод "Титан", через який сталася недавня хімічна катастрофа. Підприємство закрили до того моменту, поки не буде проведена модернізація і інвентаризація технологічного процесу.

Про це повідомив російським ЗМІ депутат Держдуми Михайло Шеремет, передає ONLINE.UA.

За словами Шеремета, на "Кримському титані" 9 вересня зупинили останню піч. Виробництво заводу зупинено на невизначений термін.

Раніше "влада" Криму заявляла, що роботу "Титана" зупинили всього на два тижні. Окупанти стверджували, що нічого чрезичайно в Армянську не відбулося, але при цьому вирішили евакуювати дітей з міста, у жителів якого почали виникати проблеми зі здоров'ям і алергічні реакції на токсичні викиди в повітря.

Пізніше "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов заявляв, що ситуація з викидом хімічних речовин в повітря може повторитися, якщо в регіон повернеться спекотна погода.

У той же час в Україні впевнені, що окупанти приховують реальний рівень небезпеки в Армянську, а в МЗС України вважають, що на півострові сталася екологічна катастрофа. У зовнішньополітичному відомстві України повідомили, що готують звернення до ОЗХЗ, в якому нададуть докази провини Росії у виниклій катастрофі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Армянську після викидів в повітря небезпечних речовин почали гинути тварини і вимирати рослини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?