Росія висунула гучні звинувачення США
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія висунула гучні звинувачення США

Росія висунула гучні звинувачення США
Джерело:  online.ua

Влада РФ заявила, що 2 американські літаки F-15 завдали ударів по сирійській провінції Дейр-ад-Зор фосфорними боєприпасами - в Мінобороні США зразу ж заперечили цю інформацію, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Російські військові стверджують, що повітряні удари були спрямовані на село Хаджін, останній опорний пункт Ісламської Держави в Сирії, що призвело до пожеж, але не було інформації про жертви.

"Застосування озброєнь з білим фосфором заборонено додатковим протоколом Женевської конвенції 1949 року. Бомби з цією речовиною вважаються зброєю масового ураження", - заявили в РФ.

В Пентагоні заперечують, що американські літаки скинули фосфорні бомби. Так, командувач Шон Робертсон запевнив, що військові частини у цьому районі навіть не мають фосфорних боєприпасів будь-якого виду.

"Напруженість між США та Росією посилилася в останні дні, оскільки адміністрація Трампа розглядає військові варіанти, якщо Сирія проігнорує застереження Вашингтона від застосування хімічної зброї у нападі на Ідліб, останнього великого анклаву повстанців, які протистоять сирійському уряду", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Кремлі виступили з важливою заявою щодо Сирії. Там заявили, що російські військові продовжать операцію в Ідлібі, визнавши, що вже перша атака по сирійській провінції була проведена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?