Євросоюз зробив важливу заяву щодо "виборів" в "ЛДНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз зробив важливу заяву щодо "виборів" в "ЛДНР"

Євросоюз зробив важливу заяву щодо "виборів" в "ЛДНР"
Джерело:  online.ua

Прес-аташе ЄС в Україні Давид Стулик заявив, що плани провести в листопаді "вибори" в самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" суперечать Мінським угодам, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу представництва ЄС.

 В Євросоюзі вкотре наголосили, що повністю підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно-визнаних кордонів. Вказано, що головним для досягнення стійкого процесу мирного врегулювання конфлікту на сході України є виконання Мінських угод усіма сторонами.

 "В даному контексті, оголошення про проведення так званих "виборів" у так званих "Донецькій Народній Республіці" і "Луганській Народній Республіці" 11 листопада 2018 року суперечить духу і букві Мінських угод, в яких містяться конкретні положення про проведення місцевих виборів на цій території", - зазначено в заяві.

 Також влада ЄС вимагає від РФ повністю використати свій вплив на сепаратистів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російська влада вирішила провести фейкові вибори в окупованих Луганській і Донецькій областях. У Кремлі вже прийняли рішення щодо виборів і претендентам на пост ватажків самопроголошених "ЛНР" і "ДНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?