Аналітики прогнозують валютну кризу в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Аналітики прогнозують валютну кризу в Україні

Аналітики прогнозують валютну кризу в Україні
Джерело:  online.ua

Аналітики японської компанії Nomura Holdings заявили, що Шрі-Ланка, Південно-Африканська Республіка, Аргентина, Пакистан, Єгипет, Туреччина і Україна схильні до ризику валютної кризи, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

В огляді експертів вказано, що 5 держав з цього переліку уже переживають валютну кризу або виконують програму Міжнародного валютного фонду. В їх число не входять ПАР та Пакистан.

"З огляду на те, що інвестори приділяють більше уваги ризикам ринків, що розвиваються, важливо не об'єднувати всі країни emergency market в однорідну групу. Модель виявила довгий список країн, де ймовірність повномасштабної кризи дуже невелика", - йдеться в звіті.

Вказано, що експерти зробили такі висновки, використовуючи модель раннього виявлення валютних криз під назвою "Дамокл", яка була розроблена для 30 країн, що розвиваються.

Анілітики використовували різні показники, в тому числі валютні резерви, рівні заборгованості, процентні ставки і покриття імпорту.

Як повідомляв ONLINE.UA , раніше  голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила, що на стан світової економіки негативно впливає загроза торговельної війни між розвиненими країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?