ЄС вперше відреагував на масові затримання в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС вперше відреагував на масові затримання в Росії

ЄС вперше відреагував на масові затримання в Росії

Європейський Союз вимагає, щоб влада РФ негайно звільнила мирних демонстрантів і журналістів, затриманих під час протестів 9 вересня. Окрім того, в ЄС очікують, що Росія повною мірою виконає міжнародні зобов'язання, взяті на себе в Раді Європи і ОБСЄ, щодо дотримання основних прав людини.

Про це заявила речниця зовнішньополітичної служби ЄС Майя Косьянчич, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Мирні акції протесту пройшли по всій Російській Федерації в неділю. Кількох організаторів арештували і понад тисячу демонстрантів затримали, зокрема в низці випадків російська влада застосовувала до них насильство. Ці дії перешкоджали здійсненню основних прав людини, закріплених у Конституції Російської Федерації, а також у Загальній декларації прав людини, свобод вираження думок, асоціацій і мирних зборів. Крім того, затримання низки журналістів підриває свободу вираження думок", - сказала Косьянчич.

Вона також підкреслила, що вільні засоби масової інформації повинні бути захищені.

Нагадаємо, 9 вересня в Росії пройшли акції протесту проти пенсійної реформи. Виходити на протести також закликав опозиціонер Олексій Навальний. За попередніми даними, на акціях затримали понад 800 людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  російський глава Володимир Путін записав телезвернення  до росіян з приводу пенсійної реформи, яка передбачає значне підвищення віку виходу на пенсію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?