Туреччина стягнула танки до кордону Сирії для стримування атаки Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина стягнула танки до кордону Сирії для стримування атаки Росії

Туреччина стягнула танки до кордону Сирії для стримування атаки Росії
Джерело:  Bloomberg

Туреччина нарощує військові сили на кордоні з Сирією. За допомогою перекинутих танків Анкара має намір стримувати атаку Росії і сирійської армії Асада на Ідліб, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калин повідомив, що крім стримування сирійської армії і її союзників, Анкара зміцнює кордон через можливий наплив біженців, який виникне в разі бойових дій в Ідлібі.

"Російські винищувачі і сухопутні війська не дозволять собі атакувати, поки там знаходяться турецькі солдати", - впевнена сирійська влада.

Слід зазначити, що раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган закликав російського главу Володимира Путіна відмовитися від атаки на Ідліб і оголосити там перемир'я. Але глава Кремля не прийняв пропозицію, заявивши, що Росія буде атакувати сирійську провінцію, поки не знищить всіх терористів.

У Туреччині побоюються, що через бомбардування з боку Росії і сирійської армії до Туреччини піде новий потік біженців, яким більше нікуди бігти. Тому Анкара заявила, що продовжить свою присутність в Сирії, щоб не допустити ризиків для власних територій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США готують удар по російським силам в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?