Позбавити права голосу: Рада ЄС готує гучне рішення по Угорщині
Категорія
Політика
Дата публікації

Позбавити права голосу: Рада ЄС готує гучне рішення по Угорщині

Позбавити права голосу: Рада ЄС готує гучне рішення по Угорщині
Джерело:  online.ua

12 вересня відбудеться засідання Європарламенту, на якому планують прийняти рішення про позбавлення права голосу Угорщини в Раді ЄС. Якщо за резолюцію проголосують більшість європарламентарів, то Угорщина стане першим членом Євросоюзу, якого позбавлять права голосу за порушення основоположних цінностей ЄС, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Європарламенту.

Угорщині загрожує позбавлення права голосу в Раді ЄС за корупцію, проблеми в конституційній, судовій та виборчій системах країни, а також за погіршення ситуації зі свободою слова і чинення тиску на громадянське суспільство з боку влади.

На думку євродепутатів, які є ініціаторами резолюції про позбавлення Угорщини права голосу в Раді ЄС, у громадян цієї країни вже немає впевненості в тому, що їх уряд справедливий і чесний. Вони переконані, що угорська влада не дотримується важливих цінностей Євросоюзу, таких як демократія, права людини і верховенство закону.

У свою чергу в Угорщині вважають, що доповідь заснована на фактичних помилках і брехні, які перед початком голосування в 7-хвилинній заяві має намір спростувати прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

На сайті Європарламенту також зазначено, що якщо рішення буде прийнято, то Угорщина стане першою країною Євросоюзу, щодо якої буде застосована ст.7 Договору про ЄС, в якій прописані правила обмежень прав члена, який порушує цінності союзу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Угорщини виступила з гучними звинуваченнями на адресу Швеції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?