Гройсман озвучив прогноз інфляції
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гройсман озвучив прогноз інфляції

Гройсман озвучив прогноз інфляції
Джерело:  Укрінформ

Кабінет міністрів прогнозує, що рівень інфляції у 2019 році буде не більшим за 10%. Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ході форуму Реанімаційного пакету реформ "Повна мобілізація: спільний план дій", передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Для нас дуже важливо утримувати інфляцію нижче двозначної цифри, тобто нижче 10%. В принципі, це те, що ми плануємо на наступний рік у державному бюджеті", - сказав Гросман.

Окрім того, голова Кабміну додав, що прогнозується зменшення граничного дефіциту з 2,4% до 2,2%. Гройсман зазначив, що це саме та рамка, яку потрібно утримувати.

Також чиновник запевнив, що проект державного бюджету на наступний рік до 15 вересня уряд передасть на розгляд Верховної Ради.

Нагадаємо, нещодавно аналітики японської компанії Nomura Holdings заявили, що Шрі-Ланка, Південно-Африканська Республіка, Аргентина, Пакистан, Єгипет, Туреччина і Україна схильні до ризику валютної кризи.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, якщо Україна відмовиться виконувати умови МВФ, в числі яких підвищення цін на газ для населення, то опиниться на межі дефолту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?