Виклик на дуель: російський генерал пообіцяв зробити з Навального "соковиту відбивну"
Категорія
Світ
Дата публікації

Виклик на дуель: російський генерал пообіцяв зробити з Навального "соковиту відбивну"

Виклик на дуель: російський генерал пообіцяв зробити з Навального "соковиту відбивну"
Джерело:  online.ua

Глава Росгвардіі Віктор Золотов викликав на дуель засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального. Генерал пообіцяв за кілька хвилин зробити з опозиціонера "соковиту відбивну".

Відео з викликом на дуель Навального було опубліковано на сайті Росгвардіі, повідомляє ONLINE.UA.

У відеозверненні Золотов звинуватив Навального в "образливих наклепницьких вигадках" через те, що раніше ФБК викрив Росгвардію в закупівлі потреб за завищеними цінами. Генерал заявив, що подібне прощати не можна.

"У своєму виступі ви допустили щодо мене образливі наклепницькі вигадки. В офіцерському середовищі не прийнято просто так прощати це. З давніх-давен негідника били по обличчю, викликали на дуель. Пан Навальний, нам же ніхто не заважає повернути хоча б частину цих чудових традицій? Я маю на увазі сатисфакцію. Я просто викликаю вас на поєдинок, на ринг, на татамі - куди завгодно, де обіцяю за кілька хвилин зробити з вас хорошу соковиту відбивну", - заявив Золотов.

За словами глави Росгвардіі, він ніколи б не звернув увагу на подібні образи від людини з вулиці. Але так як Навальний є людиною з президентськими амбіціями, то він змушений кинути йому виклик.

У ФБК відреагували на виклик Золотова. Зокрема, юристка Фонду Любов Соболь заявила, що готова відповідати за всю інформацію, викладену в розслідуванні щодо Росгвардіі. Вона запевнила, що ФБК готовий довести в суді всі звинувачення, що стосуються незаконних держзакупівель.

Також Соболь зазначила, що Навальний особисто не може зараз відповісти генералу на виклик, так як знаходиться в спецприймальнику, де обмежен зв'язок. Але рішення про те, чи відповідати Золотову особисто, залишиться за Навальним.

Пізніше з'явилася і реакція Кремля на виклик Навального на дуель з боку генерала Золотова.

"Іноді з безсоромним наклепом можна боротися будь-якими способами, коли буває дійсно безсовісний наклеп, який є нічим іншим як порушенням чинного законодавства, звичайно, краще такий наклеп припиняти на корені. У цьому плані я погоджуся, решта залишу без коментарів", - заявив прес-секретар російського глави Дмитро Пєсков.

Він підкреслив, що глава Росгвардіі не погоджував з Кремлем виклик Навального на дуель. Пєсков зазначив, що слова Золотова на адресу опозиціонера не розцінюються, як фізична загроза Навальному.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що по всій Росії пройшли масштабні мітинги проти Путіна і підвищення пенсійного віку, в ході яких було затримано більше тисячі росіян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?