Готується великий наступ: Ердоган назвав ситуацію в Сирії - критичною
Категорія
Світ
Дата публікації

Готується великий наступ: Ердоган назвав ситуацію в Сирії - критичною

Готується великий наступ: Ердоган назвав ситуацію в Сирії - критичною
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що ситуація в Сирії знову стає критичною: режим Асада разом з союзниками Росією та Іраном готує великий наступ на північно-західний регіон Ідліб, передає ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

"Сирійський народ не можна кидати напризволяще перед Асадом. Наступ сил Асада на Ідліб спрямований не на боротьбу з тероризмом, а на усунення будь-якої форми опозиції. Наступ на Ідліб спричинить гуманітарні ризики і загрозу безпеці Туреччини і Європи в цілому", - підкреслив Ердоган.

Нещодавно турецький лідер заявив, що провінція Ідліб не повинна бути "віддана на милість" президенту Сирії Башару Асаду. Про це політик повідомив в ході саміту РФ, Ірану і Туреччини в Тегерані. Ердоган наголосив, що будь-який напад (на Ідліб — ред.) призведе до катастрофи, вбивств і великої людської трагедії. Він також додав, що Ідліб вважається важливим фактором не тільки для майбутнього Сирії, але також для забезпечення безпеки його народу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Туреччина нарощує військові сили на кордоні з Сирією. За допомогою перекинутих танків Анкара має намір стримувати атаку Росії і сирійської армії Асада на Ідліб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?