Секретна нарада про долю Донбасу: з'явилися подробиці таємної зустрічі Суркова з ватажками "ДНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

Секретна нарада про долю Донбасу: з'явилися подробиці таємної зустрічі Суркова з ватажками "ДНР"

Секретна нарада про долю Донбасу: з'явилися подробиці таємної зустрічі Суркова з ватажками "ДНР"
Джерело:  online.ua

Радник президента Росії по Донбасу Владислав Сурков провів секретну нараду в Ростові-на-Дону з ватажками "ДНР". На таємній зустрічі обговорювалася доля окупованого Донбасу і ватажків самопроголошених республік.

Подробиці таємних переговорів за участю Суркова щодо долі Донбасу повідомил російський пропагандист Сергій Білоус у своєму Телеграм-каналі, повідомляє ONLINE.UA.

За даними Білоуса, який посилається на перевірені і незалежні джерела, зустріч Суркова з делегацією з "ДНР" відбулася 10 вересня. У ній взяли участь "міністри, депутати і чиновники" з так званої "ДНР", заступник міністра економрозвитку РФ і голова міжвідомчої комісії з питань "ЛДНР" і Криму Сергій Назаров, офіцери силових відомств, представники губернатора Ростовської області, а також політтехнолог Олексій Чеснаков зі своєю командою.

В першу чергу на секретній нараді обговорювали майбутні "вибори" в ОРДЛО і кандидатуру на пост ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна. Відзначається, що Кремль робить однозначну ставку на нього, так як він "господарник". Російська влада впевнена, що Пушилін зможе припинити злодійство та корупцію в "ДНР", за дотаційними і бюджетними коштами якої тепер буде уважно стежити Москва.

На таємній зустрічі також обговорювалися кримінальні аспекти діяльності колишнього "міністра фінансів ДНР" Олександра Тимофєєва ("Ташкента") і його зама Михайлова. Не виключено, що в відношенні них буде розпочато кримінальне переслідування, а незаконно здобуте майно у колишніх "чиновників" конфіскують. На нараді також згадували мережу супермаркетів, що належать вдові Захарченко. Її звинуватили в тому, що на прилавках "Першого республіканського" продаються неякісні та прострочені продукти.

За підсумками таємної зустрічі було прийнято рішення скоротити штат "міністерств ДНР", за якими буде встановлено чіткий контроль з боку Росії. Всі корупційні випадки тепер буде розслідувати ФСБ. При цьому Кремль збільшить фінансування "ДНР", щоб так звана республіка "стала схожа на російські регіони".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії "засвітилися" колишній "міністр доходів" Олександр Тимофєєв ("Ташкент") і екс-радник ватажка бойовиків Олександр Казаков, які втекли з "ДНР" після ліквідації Захарченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?