В США розробляють надпотужну ракетну систему - подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

В США розробляють надпотужну ракетну систему - подробиці

В США розробляють надпотужну ракетну систему - подробиці
Джерело:  online.ua

В США розробляють ракетну систему, яка буде мати дальність дії 1,6 тисячі кілометрів. Про це повідомляють анонімні джерела в Пентагоні, передає ONLINE.UA з посиланням на Breaking Defence.
За попередніми даними, це буде гіперзвукова маневрена ракета, що має швидкість більш ніж 5 Маха. Вона буде мати в п'ять разів більшу дальність, ніж будь-яка ракетно-артилерійська система, що перебуває на озброєнні армії США, і втричі більшу дальність, ніж у нових систем, що розроблялися до останнього часу.

"Одними з основних цілей для цієї ракетної системи, у якої поки немає назви, будуть найважливіші укріплені центри, наприклад, командні бункери.Крім того, ведеться розробка стратегічної артилерійської гармати великої дальності, ствол якої буде призначений для запуску ракет. Її завданням буде знищення "м'яких" цілей - радарів, ракетних пускових установок і мобільних командних пунктів", - сказано в повідомленні.

В Міноборони США усвідомлюють, що створення нової ракетної системи з дальністю 1,6 тис. км суперечить положенням Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, підписаного між США і СРСР в 1987.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Україні успішно випробували нові крилаті ракети вітчизняного виробництва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?