Образили нашу націю: Орбан жорстко розкритикував владу ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Образили нашу націю: Орбан жорстко розкритикував владу ЄС

Образили нашу націю: Орбан жорстко розкритикував владу ЄС
Джерело:  online.ua

Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан заявив, що звіт комітету Європарламенту щодо порушення Угорщиною правил та цінностей Європейського союзу є образою угорської нації, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні я стою перед вами і захищаю Угорщину, тому що для угорців свобода, демократія і незалежність – це питання честі. А звіт, який лежить перед вами, це – образа Угорщини і образа честі угорської нації", - сказав Орбан.

Окрім того, він зазначив, що його країна має інші погляди на релігію або управління державою, ніж інші країни ЄС, але це і означає "різноманітність Європи".

 "Ви вважаєте, що краще за угорців знаєте, чого вони хочуть. Я вважаю, що цей звіт не виказує повагу до угорців, цей звіт використовує подвійні стандарти, зловживає владою і виходить за рамки своєї компетенції", - додав він.

Угорський політик вважає, що звіт містить 37 серйозних змістовних помилок, і угорський уряд повідомив про них решту країн-членів.

Нагадаємо, 12 вересня депутати проголосують за доповідь, яка може потенційно позбавити Угорщину права голосу в Раді ЄС. Будапешт звинувачують в порушенні основоположних демократичних цінностей Євросоюзу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що депутати його партії проголосують за старт санкціонної процедури проти Угорщини в Європейському парламенті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?