У "Батьківщині" вважають, що кияни обійдуться без гарячої води, - ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

У "Батьківщині" вважають, що кияни обійдуться без гарячої води, - ЗМІ

У "Батьківщині" вважають, що кияни обійдуться без гарячої води, - ЗМІ

Депутати Київради від "Батьківщини" проігнорували інтереси киян, відмовившись підтримати рішення Київради про повернення киянам гарячої води. На порядку денному позачергового засідання Київради було тільки одне питання - проект рішення, який дозволить повернути киянам гарячу воду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ІА "Українські новини".

За словами заступника голови Київської адміністрації Петра Пантелєєва, ще навесні йшлося про борг в 5 млрд грн, але шляхом переговорів з президентом, Кабінетом міністрів і НАК "Нафтогаз України" вдалося домовитися про те, щоб сума боргу була зменшена до 2,6 млрд грн. А днями бюджетний комітет ВРУ прийняв рішення, яке дозволить знайти кошти в Держбюджеті для повного погашення цього боргу.

Під час обговорення депутати кілька разів згадували, що тільки це рішення дозволить повернути гарячу воду в будинки киян. Мало того - навіть в самій "Батьківщині" визнали, що від нього залежить своєчасний початок опалювального сезону. "Цей проект рішення відповідає на одне питання - як почати опалювальний сезон в жовтні", - заявив, зокрема, депутат фракції "Батьківщина" Валерій Гуманенко. Але слова депутата розійшлися з результатами голосування фракції. За проект рішення віддали голоси 76 міських обранців. Фракція "Батьківщина" в повному складі не підтримала рішення.

ЗМІ роблять висновок, що депутати "Батьківщини" проігнорували інтереси киян та таким чином відмовилися підтримати важливий проект рішення, який дозволить повернути гарячу воду в три тисячі будинків столиці. І якби не голоси інших фракцій, то і опалювальний сезон міг би виявитися на грані зриву.

Нагадаємо, "Нафтогаз" вимагає, щоб київська влада визнала борги "Київенерго". Київська адміністрація вважає: місто не має платити борги приватної компанії і за роз'ясненням цього питання звернулася до суду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?