США зробили важливу заяву щодо незаконних "виборів" в ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

США зробили важливу заяву щодо незаконних "виборів" в ОРДЛО

США зробили важливу заяву щодо незаконних "виборів" в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Спецпредставник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер заявив, що осінні вибори на Донбасі, оголошені проросійськими сепаратистами з самопроголошених "ДНР" та "ЛНР", нелегітимні та порушують логіку мінського процесу, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Дипломат зазначив, що йдеться про окуповані території, де відсутні базисні умови безпеки.

"Якщо йти за логікою Мінських угод та логікою повернення цієї території під контроль України, то ці утворення мають зникнути. Тож проведення виборів - нелегітимне не лише з огляду на безпекову ситуацію, але також і тому, що це утворення, які не мають існувати. Коли там буде гарантована безпека, тоді й мають проводитися вибори мерів, обласних адміністрацій тощо", - заявив він.

Волкер також додав, що дуже сумнівається у реалістичності досягнення помітного прогресу на переговорах щодо врегулювання ситуації на сході України найближчими місяцями. Він вважає, що Москва зайняла вичікувальну позицію.

"Думаю, що росіяни, вочевидь, вирішили наразі не докладати жодних зусиль задля миру, а радше вичікувати результатів виборів в Україні", - сказав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Євросоюзі також виступили проти незаконних "виборів" в ОРДЛО. Там закликали Росію використовувати весь свій вплив на окупантів, щоб запобігти порушенню Мінських угод, які є єдиним ключем до припинення конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?