США підтримують автокефалію України - посол
Категорія
Україна
Дата публікації

США підтримують автокефалію України - посол

США підтримують автокефалію України - посол
Джерело:  online.ua

Офіційний Вашингтон підтримує Україну в боротьбі за право мати єдину автокефальну православну церкву. З даною заявою в ході зустрічі з президентом України Петром Порошенком виступив посол США щодо особливих доручень з питань міжнародної релігійної свободи Семюель Браунбек, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що він перебуває в Україні з робочим візитом.

"Посол Браунбек запевнив, що Сполучені Штати і надалі підтримуватимуть Україну в боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності та право мати єдину українську автокефальну православну церкву", - йдеться в повідомленні.

Український призидент додав, що релігійна свобода є невід'ємною частиною української ідентичності.

Ми пишаємося, що маємо гідний стан релігійної свободи в Україні, що гарантується Конституцією України та законом України про свободу совісті та релігійні організації, а також традиційно високим рівнем толерантності, яка панує в українському суспільстві", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше патріарх Сербської православної церкви Іриней застерігає вселенського патріарха Варфоломія від втручання в церковні справи України.

Як повідомляв ONLINE.UA, Іриней надіслав Вселенському патріарху Варфоломію великий лист, в якому написав, що лише Російська церква має канонічне і історичне право на церковну організацію в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?