В США пояснили, коли РФ ухвалюватиме рішення щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

В США пояснили, коли РФ ухвалюватиме рішення щодо Донбасу

В США пояснили, коли РФ ухвалюватиме рішення щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Спецпредставник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер заявив, що Кремль поки не робитиме спроб мирного врегулювання на Донбасі, а чекатиме результатів виборів в Україні, які пройдуть наступного року, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Я думаю, що росіяни, судячи з усього, вирішили, що в нині не робитимуть нових спроб мирного врегулювання, а чекатимуть результатів виборів в Україні наступного року. У результаті ми не бачимо нічого нового, крім постійних звинувачень на адресу інших і відходу від переговорів", - додав представник Держдепу.

Окрім того, Волкер прокоментував заяву влади РФ про те, що переговори в "нормандському форматі" за участю Німеччини, Франції, України та Росії не зайшли в глухий кут.

 "Я б так не сказав. До сих пір я підтримував контакти зі своїм російським колегою. Ми маємо різні погляди на деякі принципові речі, але тим не менше, ми як і раніше підтримуємо контакт. Наскільки я знаю, французькі та німецькі колеги теж залишаються на зв'язку (з Москвою - ред.)", - сказав дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Волкер заявив, що осінні вибори на Донбасі, оголошені проросійськими сепаратистами з самопроголошених "ДНР" та "ЛНР", нелегітимні та порушують логіку мінського процесу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?