Жорсткі заходи: Трамп дозволив вводити санкції за втручання у вибори США
Категорія
Політика
Дата публікації

Жорсткі заходи: Трамп дозволив вводити санкції за втручання у вибори США

Жорсткі заходи: Трамп дозволив вводити санкції за втручання у вибори США
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп дозволив вводити санкції по відношенню до іноземців за втручання у вибори США. Відповідний указ він підписав напередодні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Білого дому.

Після підписання документа Трамп прокоментував нововведення. Він назвав свій указ черговими жорсткими заходами, які спрямовані на запобігання втручанню у виборчий процес країни.

Новий указ Трампа про санкції за втручання у вибори США спрямований на те, щоб зупинити будь-які кампанії дезінформації і спроби маніпулювати результатами голосування. Факти втручання у виборчий процес доручено відстежувати офісу директора національної розвідки, ЦРУ, департаменту внутрішніх справ і Агентству з нацбезпеки.

Директор Національної розвідки США Ден Коатс прокоментував підписаний Трампом указ. Він уточнив, що в даний час не спостерігається інтенсивності російського втручання, яка була зафіксована в 2016 році, під час президентських виборів. Але він не виключив, що Росія здійснить спроби втрутитися у вибори в Конгрес США, заплановані на листопад 2018 року. При цьому Коатс підкреслив, що на даний момент викликає стурбованість кібердіяльність Північної Кореї, Китаю та Ірану.

Сам же Трамп переконаний, що можливість вводити санкції проти іноземців, які втручаються у вибори в США, дозволить провести майбутні вибори з мінімальними ризиками зовнішніх загроз. У той же час, американський сенатор-демократ від штату Меріленд Кріс Ван Холлен вважає указ Трампа недостатньо ефективним. На його думку, єдиним справжнім вирішенням цієї проблеми є прийняття закону про захист виборів від загроз шляхом встановлення обмежень DETER Act, який передбачає можливість введення санкцій проти інших держав за втручання у вибори автоматично без згоди президента.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишнього радника Трампа Джорджа Пападопулоса засудили до тюремного ув'язнення за неправдиві свідчення ФБР в рамках розслідування російського втручання у вибори США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?