Путін розповів про плани Росії на найбільших в історії військових навчаннях
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін розповів про плани Росії на найбільших в історії військових навчаннях

Путін розповів про плани Росії на найбільших в історії військових навчаннях
Джерело:  online.ua

У російському Забайкаллі 13 вересня розпочалась основна фаза найбільших в історії військових навчань Росії "Восток-2018". Напередодні за ходом навчань спостерігав російський президент Володимир Путін, який виступив із заявою про плани Росії на огляді військ, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

"Росія - миролюбна держава. У нас немає і не може бути агресивних планів", - заявив Путін.

У зверненні до російських військових Путін сказав, що їх обов'язок полягає в тому, щоб відстоювати безпеку, суверенітет і національні інтереси Росії, а в разі необхідності підтримувати союзників.

В ході виступу Путін подякував військовим з Монголії і КНР, які беруть участь в російських військових навчаннях.

"У нашого бойового братерства давні і міцні традиції", - зазначив російський глава.

Нагадаємо, найбільші за останні 40 років військові навчання в Росії проходять з 11 вересня. У них беруть участь 300 тисяч військових, тисяча вертольотів, літаків і безпілотників, а також близько 36 тисяч танків, БТР та інших бойових машин.

У НАТО не виключають, що військові навчання в Росії є підготовкою до масштабних конфліктів. В Альянсі заявили, що будуть ретельно стежити за навчаннями, висловивши надію, що вони пройдуть в прозорій манері.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що латвійські військові в ході навчань "Намейс 2018" відпрацювали "український сценарій".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?