У МОЗ заборонили дітям без щеплень відвідувати школи і дитячі сади
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ заборонили дітям без щеплень відвідувати школи і дитячі сади

У МОЗ заборонили дітям без щеплень відвідувати школи і дитячі сади
Джерело:  online.ua

В Україні заборонено дітям без щеплень відвідувати школи і дитячі сади. Про це нагадали в МОЗ України, направивши в українські школи офіційні листи, підписані в.о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун і главою Міносвіти України Лілією Гриневич, повідомляє ONLINE.UA.

У міністерстві підкреслили, що заборона на відвідування дитячих навчальних та дошкільних закладів прописана в законі України "Про захист населення від інфекційних хвороб". У МОЗ також зазначили, що у зв'язку з нестабільною епідемічною ситуацією щодо інфекційних захворювань в країні, необхідно вживати всіх заходів щодо захисту колективного імунітету від смертельно небезпечних хвороб.

У листі зазначено, що школи і дитсадки можуть відвідувати тільки ті діти, що пройшли вакцинацію згідно з офіційним календарем щеплень, за яким до шести років діти повинні бути вакцинованими проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, поліомієліту, правця та кашлюку. Після шести років дітям проводять ревакцинацію проти кору, краснухи, паротиту, дифтерії, поліомієліту, правця і кашлюку.

Якщо у дитини є протипоказання до щепленнь, то про це повинна бути видана відповідна довідка педіатра. При цьому рішення про допуск таких дітей в установу приймає лікарська комісія.

У відомстві також запевнили, що на сьогодні в Україні є достатня кількість ефективних, якісних, безпечних і прекваліфікованих Всесвітньою організацією охорони здоров'я вакцин, щоб охопити щепленнями все вікові групи українців, які цього потребують.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МОЗ у зв'язку зі спалахом кору в Україні, в результаті якого вже померло семеро людей, шестеро з яких - діти, назвали протипоказання до щеплень КПК, які спрямовані на боротьбу з небезпечною недугою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?