У природі вимерли рідкісні блакитні папуги, які були головними героями мультфільму "Ріо"
Категорія
Світ
Дата публікації

У природі вимерли рідкісні блакитні папуги, які були головними героями мультфільму "Ріо"

У природі вимерли рідкісні блакитні папуги, які були головними героями мультфільму "Ріо"
Джерело:  online.ua

У список вимерлих включили вісім видів рідкісних птахів, які зникли в дикій природі за останнє десятиліття. У їх числі блакитні папуги ара, які були головними героями мультфільму "Ріо".

До такого невтішного висновку прийшли експерти дослідницької організації BirdLife International, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РLATFOR.MA.

Дослідники переконані, що блакитні папуги на момент прем'єри мультфільму "Ріо" в 2011 році вже були на межі вимирання або навіть вже не існували в дикій природі. Причиною тому стала людська діяльність, яка прискорює вимирання на планеті рідкісних тварин і птахів.

"Людська діяльність є основною причиною багатьох недавніх зникнень видів. Швидкість вимирання на планеті зараз вище, ніж будь-коли раніше. І вона продовжить рости без узгоджених зусиль щодо збереження тварин", - тривожно відзначають науковці BirdLife International.

Зокрема, причиною вимирання в звіті дослідників вказана незаконна вирубка лісу, в результаті чого рідкісні птахи втрачають місця існування. Цей факт виявлений як в Бразилії, де мешкали блакитні ара, так і в інших південноамериканських лісах.

Експерти сподіваються, що зібрані ними докази зникнення рідкісних тварин і птахів на планеті будуть використані для поновлення Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, після чого буде вжито заходів, спрямованих на запобігання їх вимиранню.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на південному сході зони відчуження у ЧАЕС у Київській області виявили місця гніздування чорного лелеки та рідкісних хижих птахів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?