Росію потрібно витіснити: США та ЄС зробили важливу заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Росію потрібно витіснити: США та ЄС зробили важливу заяву

Росію потрібно витіснити: США та ЄС зробили важливу заяву
Джерело:  online.ua

Влада ЄС та США занепокоєна впливом РФ та КНР на Західних Балканах, оскільки країни регіону готуються до вступу в Євросоюзу. З даною заявою виступив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас, передає ONLINE.UA з посиланням на Euobserver.

Політик переконаний, що Китай може замінити ЄС як головного гравця в регіоні.

"Важливо, що ми пропонуємо цим західнобалканським країнам європейську надійну перспективу, оскільки вони в іншому випадку звертаються до інших країн, таких як Китай, які вже готові і не розділяють наших цінностей", - сказав Маас.

 В Пентагоні також прокоментували ситуацію, що склалася, заявивши, що Росія може зіпсувати прогрес вступу балканських країн до ЄС і тому її необхідно негайно витіснити з регіону.

"Я стурбований цим (втручанням Москви. - ред.). Я думаю, що демократіям потрібно дати спокій... Якщо їхній посол хоче висловити заяву, це одна справа, але коли Росія практикує зло від Естонії до Сполучених Штатів, від України та зараз до Македонії, вона завжди пристосовується до конкретної ситуації, і це завжди за рамками дозволеного", - сказав очільник Міноборони США Джеймс Меттіс.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава МЗС Німеччини Гайко Маас заявив, що Європа більше не може покладатися на Сполучені Штати Америки після заяви президента Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?