Харківська "Стіна срачу": скандал з зафарбованим графіті набирає обертів
Категорія
Події
Дата публікації

Харківська "Стіна срачу": скандал з зафарбованим графіті набирає обертів

Харківська "Стіна срачу": скандал з зафарбованим графіті набирає обертів
Джерело:  online.ua

Уже кілька тижнів увагу користувачів соцмереж та ЗМІ привертає скандальна історія, що виникла в Харкові. Йдеться про "Стіну срачу", яка раніше була звичайною стіною трансформаторної будки по вулиці Гоголя, 2-А, але перетворилася на місце гучного "арт-баттла". Так званій "Стіні розбрату" навіть створили сторінку в соцмережі, де публікують нові події "війни", передає ONLINE.UA.

Слід зазначити, що графіті з'явилося на стіні трансформаторної будки ще в 2016 році. Його автором став художник Гамлет Зіньковський. На малюнку була зображена долоня, на якій стояла людина. Поруч з нею було нанесено напис: "Здається, я знайшов себе ... Не втратити б його".

Рисунок Гамлета Зіньковського, через який виник скандал (фото - instagram.com/wall_of_srach.kharkiv)

Два роки цей малюнок нікого не хвилював, але 5 вересня 2018 року його зафарбували невідомі. Зіньковський впевнений, що це зробили мешканці будинку, розташованого навпроти, які назвали графіті "шизофренією".

З цього і почався "арт-баттл", в ході якого на скандальній стіні стали щодня з'являтися нові малюнки і написи, часом в нецензурній формі, які ледве встигають зафарбовувати співробітники житлово-комунального господарства.

Кожний новий "твір" на "Стіні срачу", а також меми на цю тему публікують активісти в соцмережі - вони переконані, що місцевим "мистецтвознавцям", які уособлюють в собі все безлике і відстале, не вдасться перемогти в цій "війні".

Слід зазначити, що на даний момент на скандальній "Стіні срачу" нанесено новий колаж, який виявився "живучим". Він протримався на стіні вже кілька днів. Його творцями стали українські художниці, які вирішили перевірити "на культуру" нинішнє суспільство.

На сьогоднішній день на стіні, як і раніше, не зафарбований яскравий "вітраж". Місцеві жителі вважають його компромісним варіантом "арт-баттла".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Києві виник скандал зі зникненням графіті, присвяченим подіям Революції Гідності 2014 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?