НАБУ неправомірно відкрило кримінальну справу проти Демчини, - речник СБУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

НАБУ неправомірно відкрило кримінальну справу проти Демчини, - речник СБУ

НАБУ неправомірно відкрило кримінальну справу проти Демчини, - речник СБУ
Джерело:  bigmir)net

Перший заступник голови Служби безпеки України (СБУ) Павло Демчина направив заяву в Генеральну прокуратуру, в якій повідомив про те, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило проти нього кримінальну справу, діючи з метою помститися йому за викриття злочинів співробітників відомства. Про це написала на своїй сторінці в Facebook речник СБУ Олена Гітлянська, передає Online.ua з посиланням на bigmir.net.

«Мною було викрито ряд порушень, досконалий співробітниками НАБУ. Також я і мої підлеглі постійно беремо участь у розслідуванні кримінальних проваджень щодо керівників НАБУ», - пояснив Демчина.

«У сейфі одного зі співробітників НАБУ був вилучений конверт, в якому знаходився план компрометації працівника Національного банку України. Відповідно до змісту зазначеного документа, співробітники НАБУ повинні були створити умови для знайомства з зазначеною особою шляхом штучного створення ДТП з його участю. Далі його планувалося запросити до закладу громадського харчування для вживання алкогольних напоїв з метою нібито врегулювання питання відшкодування збитків, завданих під час ДТП. Після вживання алкоголю співробітниками НАБУ планувалося спровокувати працівника НБУ на вступ в інтимний зв'язок із заздалегідь підібраною особою, і провести відеофіксацію позашлюбних статевих стосунків. Отримані матеріали планувалося використовувати для шантажу чиновника», - написав чиновник.

«10 вересня 2018 року закінчився 18-місячний термін розслідування кримінальної виробництва в моєму ставленні, і, відповідно, вона підлягала закриттю. З метою недопущення закриття кримінального провадження 7 вересня старшим детективом НАБУ Яндюком С. В. щодо мене складено повідомлення про підозру у вчиненні злочину за частиною 3 статті 368-2 Кримінального кодексу (незаконне збагачення), санкція за якою передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років. У той же день цей документ був переданий на узгодження в САП », - повідомив перший заступник голови СБУ.

«26.07.2017 супровідним листом Володимирецького районного суду Рівненської області на ім'я старшого детектива НАБУ Яндюка С. В. була направлена копія вказаної постанови суду», - він пояснив, що текст підозри грунтується виключно на завідомо недостовірних даних. Причому, детективу Яндюку на момент складання підозри було точно відомо, що ці дані раніше були спростовані судом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?