"Газпром" проігнорував переговори ЄК-РФ-Україна
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Газпром" проігнорував переговори ЄК-РФ-Україна

"Газпром" проігнорував переговори ЄК-РФ-Україна
Джерело:  interfax.com.ua

Глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що представники "Газпрому" не взяли участі в тристоронній консультації ЄК-РФ-Україна щодо газу на експертному рівні 12 вересня. Про це він повідомив під час "круглого столу", передає ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, з боку РФ, з якоїсь причини, представники "Газпрому" не приїхали на консультацію. Напевно, вважають, що це не дуже цікаво", - сказав він.

Як повідомлялося, експертні консультації були заплановані на 12-13 вересня в Брюсселі, на них сторони мали намір обговорити транзит газу через газотранспортну систему України після 2019 року і потреби ЄС у газі.

Нещодавно НАК "Нафтогаз України" направив свої пропозиції російському "Газпрому" щодо умов транзиту російського газу в 2020-2028 роках - після закінчення поточного транзитного контракту з "Газпромом".

Варто зазначити, що раніше окружний суд Амстердама за позовом НАК "Натфогаз України" наклав арешт на акції компанії оператора газопроводу "Блакитний потік" "Блю Стрім Пайплайн Компані Б.В". Як відомо, що вона належать російському "Газпрому"

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Вищий швейцарський суд відновив арешт активів "Газпрому", під який потрапляють акції "Північного потоку" і "Північного потоку-2". Активи залишаться під арештом поки не буде розглянуто апеляцію українського "Нафтогазу" з цього питання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?