Facebook оголосив війну російській пропаганді
Категорія
Світ
Дата публікації

Facebook оголосив війну російській пропаганді

Facebook оголосив війну російській пропаганді
Джерело:  online.ua

Американська компанія Facebook почне перевіряти достовірність інформації на фотографіях і відеороликах. Таким чином адміністрація соцмережі буде боротися з "російськими пропагандистами", які поширюють фейкові новини.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела, передає ONLINE.UA.

За попередніми даними, перевіркою фактів будуть займатися як люди, так і алгоритми.

"Щоб боротися з дезінформацією, ми повинні вміти перевіряти достовірність відомостей у всіх типах контенту", - заявила менеджер з продукції Тесса Лайонс.

В компанії також додали, що про недостовірні відомості на світлинах і роликах зможуть повідомляти також і користувачі соцмережі.

Нагадаємо, що компанія Internet Research Agency (IRA), більш відома, як російська фабрика інтернет-тролів, використовує підроблені облікові записи в соціальних мережах, щоб розпалювати конфлікти у суспільствах, одночасно підтримуючи протилежні точки зору щодо гострих питань.

Як повідомляв ONLINE.UA, 5 вересня в комітеті з розвідки Сенату США виступили генеральний директор Twitter Джек Дорсі і головний операційний директор Facebook Шеріл Сендберг. Варто зазначити, що слухання, присвячені втручанню влади іноземних держав в вибори президента США в 2016 році, проігнорував представник Google.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?