Порошенко прокоментував ймовірність дефолту України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Порошенко прокоментував ймовірність дефолту України

Порошенко прокоментував ймовірність дефолту України
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко стверджує, що Україна зможе зберегти фінансову стабільність попри пікові виплати за державним боргом у 2019 році. З даною заявою він виступив на форумі Ялтинської європейської стратегії (YES), передаває ONLINE.UA.

"Не дочекалися, коли пророкували дефолт у 2014-15 роках, коли в нас було близько 5 млрд доларів золотовалютних резервів, не дочекаються дестабілізації і зараз", - заявив президент.

Український лідер зазначив, що державний борг країни в 2007-2010 роках зріс на 26 млрд доларів, а в 2010-2014 роках - ще майже на 20 млрд доларів. Петро Порошенко також додав, що співвідношення прямого держборгу до ВВП за підсумками першого півріччя 2018 року скоротилося до 63%.

"У 2016 році цей показник становив понад 82%", - сказав президент.

Нагадаємо, на думку прем’єр-міністр України Володимира Гройсмана, якщо Україна відмовиться виконувати умови МВФ, в числі яких підвищення цін на газ для населення, то опиниться на межі дефолту. Український прем’єр підкреслив, що в даний час економіка України зростає, але країна має величезний борг, який самостійно не зможе виплатити.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Гройсман заявив, що Україні потрібно виходити на зовнішні ринки і співпрацювати з МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?