Неочікувано: "Газпром" можуть позбавити частки в "Північному потоці"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Неочікувано: "Газпром" можуть позбавити частки в "Північному потоці"

Неочікувано: "Газпром" можуть позбавити частки в "Північному потоці"
Джерело:  online.ua

Комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко повідомив, що суд скасував арешт британських активів "Газпрому" в обмін на зобов'язання не відчуджувати акції "Північного потоку" до закінчення слухань в англійському суді, передає ONLINE.UA з посиланням на  Facebook чиновника.

Він пояснив, що йдеться про рішення Стокгольмського арбітражу у справі транзиту від 28 лютого 2018 року, слухання за якою призначені на лютий 2019 року.

"Газпром" сьогодні був вимушений формально зобов’язатися перед судом не відчуджувати ці акції і тримати їх в Англії до розгляду справи в англійському суді щодо примусового стягнення його активів в Англії", - повідомив Вітренко.

Окрім того, він зазначив, що наказ про заморозку активів був замінений на це з зобов’язання перед судом з боку "Газпрому".

"А "Газпрому" тепер вирішувати - чи погасити перед нами заборгованість (з відсотками і компенсацією витрат), або зі страхом чекати рішення англійського суду про продаж акцій "Північного Потоку-1" в рахунок погашення боргу", - додав Вітренко.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що представники "Газпрому" не взяли участі в тристоронній консультації ЄК-РФ-Україна щодо газу на експертному рівні 12 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?