В Євросоюзі розгорівся новий скандал через "маленьких Муссоліні"
Категорія
Політика
Дата публікації

В Євросоюзі розгорівся новий скандал через "маленьких Муссоліні"

В Євросоюзі розгорівся новий скандал через "маленьких Муссоліні"
Джерело:  online.ua

Єврокомісар з питань економіки та фінансових справ П’єр Московісі заявив, що скоро в Європі можуть з'явитися "маленькі Муссоліні", маючи на увазі лідерів італійських популістичних і ультраправих рухів, передає ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

За словами політика, ситуація, коли популістські, крайні праві сили набирають обертів у багатьох країнах, нагадує 30-ті роки, коли до влади прийшли фашистські лідери Адольф Гітлер та Беніто Муссоліні.

"На щастя, немає звуку чобіт, немає Гітлера (але, можливо, є) маленькі Муссоліні. Це нам ще належить побачити", - зазначив він.

 На заяву Московісі зразу ж гнівно відреагував міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні.

"Йому треба вимити рот, перш ніж ображати Італію, італійців і їх законний уряд", - заявив він.

Варто зазначити, що єврокомісар не називав конкретних прізвищ.

"Вони насмілюються казати, що в Італії багато маленьких Муссоліні, не варто цього робити", - додав віце-прем'єр Італії Луїджі Ді Майо.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр внутрішніх справ і заступник прем’єр-міністра Італії Маттео Сальвіні розкритикував ООН, після того, як нова глава організації Мішель Бачелетм заявила, що хоче створити команду для вивчення повідомлень про зростання числа нападів на мігрантів у Італії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?