Французькі знаменитості голодують, щоб врятувати Сенцова
Категорія
Світ
Дата публікації

Французькі знаменитості голодують, щоб врятувати Сенцова

Французькі знаменитості голодують, щоб врятувати Сенцова
Джерело:  online.ua

Відомі французькі режисери та інтелектуали будуть по дню голодувати перед посольством Росії в Парижі з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова та всіх українських політв'язнів Кремля, передає ONLINE.UA з посиланням на сторінку кампанії Save Oleg Senstov у Facebook.

Вказано, що кожного дня о 09:00 ранку учасники акції займатимуть місце перед Посольством Росії. Розпочала акцію сьогодні колишня міністр юстиції Франції, Крістіан Тобіра. Варто зазначити, що вона вже вимагала звільнення Сенцова та інших ув'язнених перед початком Чемпіонату світу з футболу.

"З часу ув'язнення Сенцова актори та режисери, письменники та журналісти, російські та іноземні, регулярно просять його звільнення. Президент Еммануель Макрон кілька разів обговорював цю проблему з Володимиром Путіним, але марно", - пишуть ініціатори акції.

Поки імена всіх французьких знаменитостей, які утворюватимуть ланцюг, не розголошуються, однак відомо, що до акції приєднаються відомі режисери, актори, філософи, політики, письменники.

Зауважимо, Олег Сенцов голодує 124-й день.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в російській колонії намагаються змусити Сенцова відмовитися від голодування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?