Волкер пояснив, чому Путін не піде на поступки щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Волкер пояснив, чому Путін не піде на поступки щодо Донбасу

Волкер пояснив, чому Путін не піде на поступки щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що жодного прогресу в переговорах із Кремлем щонайменше до виборів в Україні не буде.

Про це він сказав в інтерв’ю Radio Free Europe/Radio Liberty, передає ONLINE.UA.

На його думку, очільник Кремля Володимир Путін не бажає вести переговори щодо будь-яких питань, пов'язаних із конфліктом на Донбасі до президентських виборів в Україні у березні 2019 року або "допоки (президент Петро) Порошенко при владі".

Курт Волкер розповів, що запропонував помічнику Путіна Владиславу Суркову декілька ініціатив після їхньої останньої зустрічі в Дубаї в січні, проте зворотнього зв'язку не було.

 "У січні Сурков проявив інтерес до ідеї поетапного розгортання місії миротворців на Донбасі, проте відтоді росіяни відступили і мали деякі заперечення... Нова зустріч можлива, але зараз нічого не заплановано", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що  український уряд робить недостатньо для співвітчизників, які живуть на контрольованих угрупованнями "ДНР" та "ЛНР" територіях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?