Соловйов закликав жителів "ЛДНР" і України самим домовитися про мир без втручання політиків
Категорія
Економіка
Дата публікації

Соловйов закликав жителів "ЛДНР" і України самим домовитися про мир без втручання політиків

Соловйов закликав жителів "ЛДНР" і України самим домовитися про мир без втручання політиків

Члени партії «Розумна сила» закликали мирних жителів окупованій території Донбасу та жителів України зібратися в рамках "народної дипломатії" і почати переговори про мир без залучення політиків. Всім старим політичним силам по обидва боки конфлікту вигідна війна і тільки простий народ в силах зупинити бойові дії. Про це під час прес-конференції заявив Глава політичної партії "Розумна Сила" Олександр Соловйов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ІА "Українські новини".

"Сьогодні ми - члени партії "РОЗУМНА СИЛА"- оголошуємо про свою ініціативу. Ми хочемо почати прямі переговори з жителями "ДНР", "ЛНР" і в цілому України для того, щоб відновити мир в Україні. Ми хочемо зупинити бойові дії, ми хочемо повернути світ в наші будинки і в наші регіони, ми хочемо відновити і захистити нашу Батьківщину", - заявив політик.

За його словами, партія організує прямі народні переговори вже найближчим часом. Вже більше 4 років триває збройний конфлікт, за який українці платять своїми життями і чекати вже немає сил. Однак все старі політичні партії не зацікавлені в припиненні війни, так як заробляють на ньому величезні гроші. Саме з цієї причини партія "Розумна сила" прийняла рішення організувати переговори між простими людьми України і окупованій території Донбасу.

"Прохання до всіх людей, яким небайдужа наша країна, які хочуть миру в нашій країні - підключитися до всіх наших ініціативах", - повідомив Соловйов.

Він також зазначив, що партія вже звернулася до всіх міжнародних організації для забезпечення безпеки подібної зустрічі.

"Нами були написані листи в ОБСЄ, ООН, Червоний Хрест і моє прохання, щоб ці організації нас теж підтримали. Якщо ми будемо виїжджати на непідконтрольну територію, щоб вони (ОБСЄ, ООН, Червоний Хрест) підключилися до нас, в першу чергу для того , щоб убезпечити і одну і другу сторону для наших мирних переговорів. Ніхто з нас не збирається зустрічатися з тими людьми, які причетні до смертей, бойових дій", - заявив він.

У свою чергу, заступник Голови партії «Розумна сила» Олександр Савченко зазначив, що за свою позицію щодо світу на Донбасі партія «Розумна сила» отримала цілий ряд інформаційних атак, які почали очорняти репутацію політичної сили. Однак такі дії тільки показують те, наскільки сильно багато хто не хоче миру і народ України це розуміє, і популярність партії від цього тільки зростає.

"У нас зареєстровано вже понад 500 партійних організацій по всій Україні, ми швидко ростемо і число наших прихильників постійно збільшується. Всі хочуть світу, і ми зробимо все щоб його досягти", - сказав він.

Нагадаємо, конфлікт на Сході України триває з квітня 2014 року і жоден формат переговорів міжнародного співтовариства не зміг зупинити кровопролиття, яке триває досі.

В Україні за даними Мінсоцполітики на обліку перебувають понад 1 500 000 переселенців станом на 2018 рік. Велика частина переселенців саме з Донбасу - Луганської та Донецької областей.

З початку антитерористичної операції на Донбасі загинуло 2 тис 382 українських військовослужбовців за даними Генерального штабу ЗСУ.

За даними ЮНІСЕФ мільйон українських дітей потребує невідкладної гуманітарної допомоги з-за конфлікту на Донбасі. В організації зазначають, що близько 200 тис з них до цих пір проживають в радіусі 15 кілометрів від лінії розмежування в зоні АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?