У соціальній мережі триває війна прихильників і противників Гриценко
Категорія
Економіка
Дата публікації

У соціальній мережі триває війна прихильників і противників Гриценко

У соціальній мережі триває війна прихильників і противників Гриценко
Джерело:  Вести.ru

У соціальній мережі Facebook з'явилася сторінка «Мирний план Анатолія Гриценка», на якій від імені політика запрошують на презентацію мирного плану з врегулювання війни на Сході України. У тексті повідомлялося, що на презентації Гриценко розповість, чому Україні не варто вступати в НАТО, чому українській армії не варто йти в наступ і звільняти непідконтрольні території і чому проти України можуть бути введені санкції, якщо дослівно «президент почне відбирати наші території», пишуть Вєсті, повідомляє ONLINE.UA.

На сторінці повідомляється, що «план «Гриценко» не передбачає ніяких дій силового характеру - використовуватися буде тільки дипломатія і компроміс.

Відзначається, що план спрямовано для ознайомлення Петру Порошенко, Дональда Трампа, Еммануелю Макрона, Ангелі Меркель і, навіть, Володимиру Путіну. Також усіх бажаючих запрошували ознайомитися з мирним планом 14 вересня в 12:00 у головному офісі політичної партії «Громадянська позиція».

Запрошення викликало вкрай негативну реакцію користувачів Facebook, які дуже гостро критикують Анатолія Гриценка і його план в коментарях, звинувачуючи того в підіграванні РФ і підриві боєздатності ЗСУ на посаді міністра оборони.

Через деякий час прихильники політика на сторінці «Гриценко anti-fake», заявили, що Анатолій Гриценко не має відношення ні до сторінки «мирний план Гриценко», ні до запрошення, і відзначили, що екс-міністр оборони України є послідовним прихильником руху в Європейський Союз і НАТО.

Але деякі користувачі Facebook не погодилися з тим, що тези про непотрібність НАТО для України з вуст Гриценко це фейк, і нагадали прихильникам екс-міністра оборони, що в інтерв'ю Deutsche Welle політик свого часу заявляв: «Україні слід у нинішній ситуації відкликати заявку на отримання Плану дій щодо членства в НАТО. «Я зараз би відкликав заявку на план дій щодо набуття Україною членства в НАТО і запропонував би змінити порядок денний зустрічі «Україна - НАТО», - стверджував тоді Гриценко.

Критики також дають посилання на інші джерела, вказуючи на те, що всі тези, викладені на сторінці "Мирний План Гриценко" є прямими цитатами з його офіційних публічних заяв та інтерв'ю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?