Генпрокуратура порушила справу: детективу НАБУ, що порушив закон, світить суд
Категорія
Події
Дата публікації

Генпрокуратура порушила справу: детективу НАБУ, що порушив закон, світить суд

Генпрокуратура порушила справу: детективу НАБУ, що порушив закон, світить суд
Джерело:  Укрінформ

Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо детектива Національного антикорупційного бюро Сергія Яндюка, який підготував повідомлення про підозру у незаконному збагаченні першому заступнику голови СБУ Павлу Демчині. Про це Демчина повідомив на прес-конференції у п'ятницю, повідомляє кореспондент ІА "Укрінформ", передає ONLINE.UA.

"Можу сказати, що Генпрокуратура порушила справу стосовно детектива НАБУ", - сказав посадовець.

Він додав, що детектив НАБУ Яндюк, який підготував йому повідомлення про підозру, був ознайомлений з ухвалою Володимирецького райсуду Рівненської області, у якій ідеться, що Демчина і громадянка Ольга Волощук не мають спільного побуту і не можуть вважатися сім'єю.

Таким чином, зазначив Демчина, повідомлення йому про підозру є сфальсифікованим.

"Я не знаю, чи інші співробітники НАБУ читали текст ухвали Володимирецького райсуду, але саме Яндюк підписав підозру і саме він забирав у суді цю ухвалу, він не може не знати про її існування", - заявив перший заступник голови СБУ.

Як повідомляло джерело, Національне антикорупційне бюро 13 вересня повідомило, що підготувало повідомлення про підозру у незаконному збагаченні на 3,76 млн грн першому заступнику голови Служби безпеки України Павлу Демчині.

Цього ж дня стало відомо, що Демчина направив до Генпрокуратури заяву щодо вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Національного антикорупційного бюро, які підготували йому повідомлення про підозру.

У березні 2017 року САП внесла дані до ЄРДР за фактом можливого незаконного збагачення першого заступника голови СБУ Павла Демчини.

Водночас начальник Управління взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook повідомила, що Демчина після виходу сюжету програми "Слідство. Інфо" звернувся у НАБУ із заявою з проханням зареєструвати щодо нього кримінальне провадження, у рамках якого перевірити опубліковані у ЗМІ матеріали. Посадовець вважає поширену щодо нього інформацію неправдивою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?