Розпалює війни в багатьох пострадянських країнах: Меркель висунула гучні звинувачення Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Розпалює війни в багатьох пострадянських країнах: Меркель висунула гучні звинувачення Росії

Розпалює війни в багатьох пострадянських країнах: Меркель висунула гучні звинувачення Росії

Багато країн колишнього СРСР на сьогоднішній день змушені відновлювати свою територіальну цілісність через Росію, яка розпалила конфлікти в Україні, Вірменії, Молдавії, Грузії та Азербайджані.

З такою заявою виступила канцлерка Німеччини Ангела Меркель перед німецькими військовослужбовцями, які дислокуються в Литві, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Ми бачимо, що, по суті, майже всі колишні радянські республіки, що не входять до складу ЄС і НАТО, стикаються з внутрішніми конфліктами, породженими Росією", - сказала Меркель.

У зв'язку з російською атакою на пострадянські країни, які не входять до складу НАТО і ЄС, канцлерка Німеччини закликала спрямувати сили на стримування гібридної війни, яку веде Росія. Вона підкреслила, що не тільки збройні конфлікти, а й кібератаки з боку Москви, повинні відбивати підрозділи бундесверу, розташовані в країнах Балтії.

Нагадаємо, в даний час в Польщі і Балтії перебувають понад 4,5 тисяч солдатів і офіцерів НАТО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Грузії Георгій Маргвелашвілі звинуватив Росію у веденні гібридної війни, в результаті якої від країни відокремились Абхазія і Південна Осетія. Грузинський лідер підкреслював, що не потрібно боятися називати речі своїми іменами, так як те, що робить Росія проти Грузії та інших країн, це окупація і агресія, які суперечать міжнародним нормам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?