В Україні викрили шахраїв, які продавали фейкові квитки на концерт Imagine Dragons
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні викрили шахраїв, які продавали фейкові квитки на концерт Imagine Dragons

В Україні викрили шахраїв, які продавали фейкові квитки на концерт Imagine Dragons
Джерело:  online.ua

Близько двох тисяч чоловік купили фейкові квитки на концерт Imagine Dragons в Києві на суму понад 3 млн гривень. Кіберполіція викрила шахраїв.

Про це повідомила прес-служба Департаменту кіберполіції Національної поліції України в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Встановлено, що організатором злочинного угруповання, яке займалося розповсюдженням підроблених квитків не тільки на концерт Imagine Dragons в Києві, а й на інші концерти та футбольні матчі, виявився 37-річний одесит, який створив сайт для продажу фейкових квитків.

Як з'ясувалося, шахраї в лютому 2018 зареєстрували ряд доменних імен, назви яких були схожими з легальними сайтами з продажу квитків на концерти та футбольні матчі. Зокрема, фейкові квитки продавалися на інтернет-ресурсі "e-ticket.in.ua", "final2018.kiev.ua", "finalrussia2018.com". Через ці сайти злочинці продавали електронні квитки з підробленими штрих-кодами, а жертви шахраїв дізнавалися про це тільки під час сканування квитків перед концертами і футбольними матчами.

В ході обшуків у організатора злочинного угруповання було вилучено сім-карти телефонів, з яких відбувалося управління рахунками, на які переводили гроші за фейкові квитки, комп'ютерна техніка, смартфони, а також банківські картки. Одеситу за поширення фейкових квитків загрожує до восьми років в'язниці.

Працівники кіберполіції також закликають громадян, які стали жертвами злочинних дій цих шахраїв, звертатися із заявами до поліції. Вони відзначають, що на сьогоднішній день відомо, що від злочинних дій шахраїв постраждали не менше двох тисяч чоловік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні викрили інтернет-агітаторів, які працювали на російські спецслужби з підготовки до втручання у вибори президента в Україні в 2019 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?