Столтенберг зробив важливу заяву про вступ України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Столтенберг зробив важливу заяву про вступ України в НАТО

Столтенберг зробив важливу заяву про вступ України в НАТО
Джерело:  Голос Америки

НАТО продовжує підтримувати зусилля, спрямовані на те, щоб Україна і Грузія стали членами Альянсу, незважаючи на погрози і натиск з боку Росії.

Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг після зустрічі з радником президента США з національної безпеки Джоном Болтоном в Вашингтоні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

Столтенберг ствердно заявив, що Грузія стане членом НАТО, а також про те, що зробить все можливе, щоб Україна вступила до складу Альянсу.

"Для нас немає протиріччя в тому, щоб бути твердими, рішучими в наших підходах до Росії, і, в той же час, шукати діалогу", - зазначив Столтенберг підкресливши, що НАТО не відступить під натиском Росії.

Генсек НАТО також відзначив, що Альянс не зацікавлений в конфронтації з Москвою, яка готова використовувати військову силу проти сусідніх країн. Але зазначив, що Росія навіть не приховує того, що вкладає русурси в численні військові можливості і розвідку, в результаті чого союзникам НАТО довелося збільшити витрати на оборону, вперше після закінчення "холодної війни".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про закріплення стратегічного курсу країни на вступ до ЄС і НАТО. Цей документ був позначений як невідкладний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?