Оприлюднено докази про роботу підозрюваних в отруєнні Скрипаля на спецслужби Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Оприлюднено докази про роботу підозрюваних в отруєнні Скрипаля на спецслужби Росії

Оприлюднено докази про роботу підозрюваних в отруєнні Скрипаля на спецслужби Росії
Джерело:  online.ua

Росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов, підозрювані в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, працювали на спецслужби Росії. Докази їх причетності до російського ГРУ Міноборони опублікував дослідницький центр The Bellingcat, повідомляє ONLINE.UA.

У розслідуванні експертам вдалося отримати довідки з Федеральної міграційної служби РФ на Петрова, в якій є позначка "є лист Ц.Т". У Bellingcat пояснили, що така позначка означає наявність відомостей під грифом "цілком таємно". Також в довідці Петрова є позначка "відомостей не давати", і в ній вказано телефон: 195-79-66. Цей номер відноситься до АТС Хорошевського району Москви, де знаходиться штаб-квартира ГРУ Міноборони РФ.

У МЗС РФ категорично відреагували на оприлюднені докази причетності Петрова та Боширова до ГРУ російського Міноборони. Зокрема, офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова звинуватила Bellingcat в тому, що ця команда працює на спецслужби і під прикриттям розслідувань цілеспрямовано зливає дезінформацію.

Раніше російський глава Володимир Путін, що підозрювані у справі отруєння Скрипалів в британському Солсбері знаходяться в Росії, але вони не мають ніякого відношення до російських спецслужб і є простими громадянами без кримінального минулого. У британському уряді запевняють, що у Лондона є достатньо доказів того, що саме Петров і Боширов на замовлення Кремля здійснили замах на вбивство Скрипалів, яких намагалися отруїти "Новачком".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше підозрювані в отруєнні колишнього розвідника ГРУ РФ Сергія Скрипаля Олександр Петров і Руслан Боширов зізналися, що на фото, оприлюднених поліцією Великої Британії, дійсно відображені вони. Але запевнили, що в Солсбері їздили подивитися знаменитий собор, а не з метою вчинення злочину. Це показове інтерв'ю в Великій Британії назвали фейковим шоу, в якому Москва в черговий раз представила міжнародному співтовариству брехливі аргументи своєї непричетністі до справи Скрипалів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?